perjantai 18. tammikuuta 2013

Pientä kokkailua (;

Moikka,
Perjantain kunniaksi päätimme kokata jotain maistuvaa ja pistää ohjeet tänne! Olemme molemmat innokkaita kokkaamaan ja tykkäämme kokeilla kaikkea uutta.  Aino kokkasi jotain makeaa ja minä kokkasin sen kunnon ruuan. Ruuista tuli herkullisia ja ne oli helppo tehdä.
Katsokaa ihmeessä ja kokeilkaa (:


Sain köksän tunnilla läksyksi tehdä Canneloneja. Kaikkia aineksia ei kaapista löytynyt, joten päätin tehdä omanlaisen version niistä. Cannelonit ovat lasagne lastuja jotka on kääritty rullalle. Sisällä on yleensä jauhelihatäyte ja ne paistetaa uunissa. Kokeilin tehdä näitä ensinmäistä kertaa ja lopputulos näytti herkulliselta! Yleensä päälle laitetaan smetanaa, mutta minä laitoin vain maustettua kermaa.


Tarvitset: 

 6-8kpl lasagnelevyjä

 Täyte: 
-250g jauhelihaa
-kaksi valkosipulin kynttä
-paprikaa maun mukaan
- 1tlk tomaattisosetta
-oreganoa, currya, chili maustetta & suolaa 
- 100g sulatejuustoa

 Päälle:
-1,5 dl kermaa, 
-pippuria & suolaa 
-ja juustoraastetta



Ohjeet: Keitä lasagne levyt kiuhuvassa vedessä noin 10min. Muista maustaa vesi suolalla. Kun levyt ovat pehmeitä laita ne leivin paperin päälle. Muista ottaa levyt varovasti, sillä ne voivat hajota!
         Aloita täytteen tekeminen. Paista jauheliha ruskeaksi. Lisää tomaattimurska, paprika, valkosipulin kynsi ja juusto. Mausta lopuksi. Laita täytteet tasaisesti levyjen päihin ja rullaa ne. Laita rulla lopuksi voideltuun uunivuokaan.
        Tee kastike. Sekoita kermaan mausteet, mutta älä sekoita liian kovaan. Laita rullien päälle ensin juustoraaste ja sen jälkeen kermakastike. Paista uunissa 225 astetta 20 minuuttia.


Niistä tuli tosi hyviä ja ne maistuivat maukkaalta tuoreen salaatin kanssa!
Suosittelen kaikkia kokeilemaan! (;

Jälkkäriksi tänään tein maukkaita mansikkakuppikakkuja!
Valmistus kävi nopeasti ja oli helppoa! 
AINEKSET:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniliinisokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 100 g voita
- mansikoita

VALMISTUS:
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu rasva ja kananmuna.
2. Sekoita aineet keskenään ja lisää maito sekoittaen taikina tasaiseksi. ( Tästä tulee melko löysää )
3. Levitä muffinssivuoat uunipellille, tai käytä silikonivuokia ja voitele ne juoksevalla rasvalla. Laita kuhunkin vuokaan pari lusikallista taikinaa.
4. Laita vähän mansikoita vuokaan, ja laita loppu taikinasta sen päälle. Mansikoiden ei tule kokonaan peittyä. 
5. Paista muffinsseja 175 asteessa 20-25 minuuttia uunista riippuen.
6. Voit koristella mielesi mukaan tai jättää ne ilman koristelua.
7. Nauti!




Kertokaa ihmeessä miltä postaus vaikutti ja kokeilkaa ihmeessä kotona näitä ihania ruokia! ;)

XX, Iiris ja Aino

4 kommenttia:

  1. oi nam minkä näköstä! pakko kokeilla noita canneloja, sillä kuulostaa ja näyttää sen verran herkullisilta, että tämmöselle nirsommallekkin kelpaa:-D

    xx, Carpe fucking Diem


    VastaaPoista
  2. Voi vitsi ku ootte kauniita!

    VastaaPoista